torstai 14. elokuuta 2014

Viis hyvää ja huonoa

Parisuhde on mun mielestä kultasen keskitien hakemista. Välillä mennään kovaa ja korkeella, välillä rysähdetään alas ihan kunnolla. Jotta kestetään rysähdykset, pitää olla vakaa pohja, joka pitää homman kasassa huonoinaki hetkinä. Lujaa tahtoa, samanlaiset arvot, uskoa suhteeseen ja niin, sitä rakkautta. Pitkässä suhteessa toisesta alkaa huomata väkisinkin joitain rasittavia piirteitä ja välillä tuntuu siltä että just ne mitättömimmät asiat aiheuttaa eniten kitkaa ihmisten välille. Oiskin super tärkeetä aina muistaa myös ne toisen hyvät puolet ja tuoda niitä esille (mä myönnän, mä oon siinä huono. Todella huono). 

Ite juhlistin tiistaina avopuolison kanssa viisvuotispäivää aasialaisen safkan ja leffan merkeissä. Vuosipäivän ratoks tehtiin myös toisistamme ns. viis hyvää ja huonoa- listat. Vaikka kaikki mitä luin itestäni oli aika arvattavissa, oli se silti aika hauska kokemus. 

Alla meitsin lista Tapsasta. Lista toisinpäin löytyy postauksen lopusta.

 Ne 5 ärsyttävää:
1. Hitaus. En edes jaksa muistaa kuinka monta kertaa oon polttanu pinnani kun pitäis lähtee jonnekkin ja tää yks seilaa kämppää edestakasin tietämättä aina itsekkään, mitä tekee.
2. Puheripulit. Koomista, koska tykkään puheliaista miehistä enkä vois kuvitellakkaan seurustelevani hissukan kanssa. Ongelma tulee vasta siinä vaiheessa ku koitan viettää aikaa ystävän kanssa ja Tapsa hyppää mukaan keskusteluun. Voi meinaa olla, että seuraavan puolen tunnin aikana en saa enään ainuttakaan suunvuoroa.
3. Aamu-unisuus. Oon super aamuvirkku ja herään yleensä vapaapäivinäkin kasilta. Mua ei haittaa hengailla herättyäni paria tuntia itekseni, se on ihan virkistävää. Mut siinä vaiheessa ku kello on 11, pitäis mahdollisesti lähteä jonnekkin ja toinen pitäis saada ylös sängystä, räjähdysvaara on suuri. Siihen että saan Tapsan sängystä ylös ja suihkuun, voi mennä pahimmillaan tunti.
4. Siisteys. Meillä on aika erilaiset siisteyskäsitykset. Ahdistun pöydille kertyvistä tavaroista, ovenpielten mustista sormenjäljistä, tiskipöydälle unohtuneista astioista ja likasista vaatteista tuoleilla. Saatan olla ehkä pikkasen ylitarkka ja vaikka koitetaan ymmärtää toistemme näkemykset ni riitoja aiheesta ei voida täysin välttää.
5. Valvominen. Eihän sen multa pitäis olla pois jos toinen valvoo neljään asti yöllä, eikä se aina häiritsekkään. En silti tykkää aamulla noustessani löytää sohvalle simahtanutta miestä, tyhjiä sipsipusseja tietokonepöydältä ja mahdollisten kokkailujen jäljiltä rasvatahrojen täyttämää hellaa sekä likaisia astioita.

Ja 5 hyvää:
1. Luotettavuus. Super tärkee. Koen et voin täysillä luottaa toiseen, enkä koskaan oo saanu mitään syytä epäillä ettenkö vois. 
2. Avoimuus. Ei pelkästään avoimuus siinä mielessä että voidaan puhua toisillemme ihan mistä vaan, vaan myös avoimuus uusille asioille. Voisin koska tahansa ehdottaa vuorikiipeilyä, koskenlaskua, vaellusta viidakossa tai laitesukellusta, enkä sais kieltävää vastausta.
3. Huumorintaju. En jaksa tosikoita ja mikä tärkeintä, meiän huumorintaju kohtaa mitä enenevissä määrin. Nauretaan usein samoille jutuille leffoissa eikä hätkähdetä kieroutuneitakaa vitsejä.
4.  Lojaalius. Niin mua, perhettä ku kavereitaki kohtaan. Ei ikinä puukottais ketään selkään.
5. Älykkyys. Sitä löytyy, niin kirjaviisautta ku sosiaalista älykkyyttä. Yleissivistyksen taso on huomattavasti korkeammalla ku omani, mikä aiheuttaa välillä ehkä pikkasen nolouden tunnetta mun puolella.
Tapsa meitsistä, ne 5 ärsyttävää:

1. Avuttomaksi heittäytyminen
Rakas tyttöystäväni on yleensä oma-aloitteinen ja kykenee ratkomaan ongelmia ongelmitta. Joidenkin tehtävinen parissa turhautuminen kuitenkin iskee nopeasti, ja yhtäkkiä mikään ei onnistu. Tässä vaiheessa kutsutaan Tapsa apuun, ja avun oletetaan saapuvan ilman jonotusaikoja. Tyypillinen avunhuuto lähtee liikkeelle tietokoneen ruudun ääreltä.
2. Tunteet vuoristoradassa
Riikan tunnetilat saattavat aika-ajoin vaihdella melko voimakkaasti. Ja kun tietty fiilis iskee, se tulee yleensä sata lasissa ja jarrut hajalla. Tämä on toki piristävää jos Riika on aurinkoisempi kuin hellepäiä, mutta ukkosmyrskyn kiitäessä kohdalle tulee kiire päästä pois alta
3. Nukahtaminen
Nukahtaminen ei ole Riikan vahvimpia puolia, ja vaatii allekirjoittaneen läsnäoloa. Tämä olisi pieni murhe jos unirytmimme täsmäisi, mutta minun rytmiäni soittava orkesteri koostuu kahdesta simpanssista joille joku ilkimys on juottanut pannullisen kahvia. On täten melko masentavaa lukkiutua neljän seinän sisään yhdeksän maissa.
4. Inhorealismi
Kaikesta ei tarvitse innostua, mutta jos näkee ideoissa usein pelkkiä haasteita ja ongelmia niin "henkinen tuki" jää melko vähäiseksi.
5. Pikkutarkkuus
Tarkkuus on hyvä piirre, mutta kun pienikin roska nostaa v-käyrää ja vähemmänkin formaaleissa tilanteissa ja tapahtumissa tulisi olla nanosekunnin tarkkuudella niin elämästä on stressittömyys kaukana.

Ja 5 hyvää:
1. Monipuolinen
Riikalla on tapana katsoa maailmaa melko avarin silmin. Elämä ei käy tylsäksi kun toinen löytää uusia kiinnostuksen kohteita useamman kuin yhden aiheen parista.
2. Älykäs
Kuka ikinä sanoikaan etteivät tunteikkaat ihmiset ole älykkäitä ei tiennyt lainkaan mistä puhui. Riika on piikiksi teroitettua kulmakynää terävämpi ja eropapereita odottavaa aviomiestä nopeampi!
3. Söpö
Riika on kaikkine ulinoineen, tuhinoineen, nykimisineen, kissanpentutuijotuksineen ja muine hämärine kommunikointitapoineen aika hellyyttävä.
4. Jalat maassa
Vaikkeivät useimmat ideani saakkaan kaipaamaansa tukea, on myös hyvä että joku ottaa tuulettimen käteen kun koitan rakentaa pilvilinnoja.
5. Siisteys
On pakko myöntää että minun siivousinnollani asuntomme ei olisi nykyisessä kauniissa siistissä kunnossaan. Vaikkei se aina miellytäkkään niin on hyvä että joku potkii vähän takamukselle kun laiskuus iskee.

4 kommenttia:

  1. Eksyin tänne ihan sattumalta mutta kiva postaus ja olette hauskan näköinen pari :) Tämmösen vois tehdä oman poikaystävän kans! Ainakin toi hitaus ja aamu-unisuus pätee tälläkin suunnalla, saa kyllä helposti sapen kiehumaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla etten oo ainoa jolla pinna keittää yli hitauden ja aamu-unisuuden edessä :) Mun mielestä tällasia postauksia on hauska lukea ja viel hauskempaa tehdä, eli suosittelen.

      Poista